28 Kasım 2010 Pazar

Kimlik Bilgisi

4-A sınıfı öğrencileri Sosyal Bilgiler Dersinde ülkem ve vatandaşlık konuları arasında kimliklerinin ne işe yaradığını ve özelliklerini sınıfta inceleyerek öğrendiler.

Kenarlarına Göre Üçgenler

4-A sınıfı öğrencileri matematik dersinde kenarlarına göre üçgenleri geometrik araçları kullanarak çizdiler ve hazırladılar.

Plastik İnsan Vücudu

4-A sınıfı öğrencileri Fen ve Teknoloji dersinde insan vücudu üzerinde solunum organlarını ve dolaşım organlarının yerlerini çıkartıp takarak zevkle öğrendiler.

Tangram

4-A sınıfı öğrencileri matematik dersinde tangramı tanıyıp onun parçalarını ayırıp ve birleştirme zevkine vardılar.

Başkanlık Seçimi

4-A sınıfı öğrencileri okulumuzun ilköğretim bölümü başkanı seçiminde oy kullanarak , demokratik yollarla nasıl başkan seçilebileceğini öğrendiler.




Nabız Ölçme Faaliyeti

4-A sınıfı öğrencileri Fen ve Teknoloji Dersinde nabızın ne olduğunu öğrenip, pipet yardımıyla nabızlarının atışını etkinliklerle öğrendiler.












Kemik Yapısı

4-A sınıfı öğrencileri Fen ve Teknoloji Dersinde kemiği sirke içinde beklettiler ve kemiğin son halini incelediklerinde kemik ve iliğinin çürümüş hale geldiğini bu deneyle birer bilim insanı gibi öğrendiler.













Gerçek Akciğer ile Soluk Alıp Verme Deneyimi









Fen ve Teknoloji Dersinde solunum sistemini öğrenirken 4-A sınıfı öğrencilerinden Ayda YILDIRIM sınıfa gerçek akciğer getirdi. Gönüllü öğrencilerimizden Ömer SARI, Tutku YILDIRIM ve Yusuf ACAR akciğeri şişirdiler. Öğrencilerimiz akciğerin şişerken ve inerken yapısını inceleyerek oksijen alıp karbondioksit verişini yaparak ve yaşayarak heyecanla öğrendiler.








Basın-Yayın ve İletişim Kulubü Etkinliği

4-A sınıfı öğrencileri Basın-Yayın ve İletişim Kulubü Etkinliğini Görsel Sanatlar dersinde Arife Öğretmenleri ile zevkle yaptılar.

Görsel Sanatlar

4-A sınıfı öğrencileri Görsel Sanatlar dersinde Arife Öğretmenleri ile geometrik cisimler etkinliğini boyama çalışmaları yaparak tamamladılar.




27 Kasım 2010 Cumartesi

Soluk Alıp Verme

4-A sınıfı öğrencileri Fen ve Teknoloji Dersinde pet şişe ve balonlar yardımıyla yapay akciğer oluşturarak soluk alıp vermeyi deneysel bir şekilde öğrendiler.